onsdag 15 maj 2013

Mini-prepp i Örebro

 
Jag har upplevt en kväll i Örebro med riktig försommarkänsla. Senast jag genomförde ett löppass här halkade jag runt på isgator i mörkret alldeles själv men nu var stigarna längs med Svartån till bredden fyllda av människor som ville njuta av det fina vädret.

Det går inte att hymla med att mina Göteborgsvarvs-förberedelser är katastrofala. Sedan maran för en månad sedan hade jag inför den här kvällen lyckats prestera ett joggingpass på 8 km och till det lade jag nu ett snabbpass på 5 km. That's it. Något mer blir det inte. Jag får hoppas på god dagsform och att vinterns tidigare träning kan ge mig en liten push på vägen.

Men självklart är det mest sannolikt att det mest blir pannkaka av det hela och att jag tvingas turistlöpa mig igenom folkfesten för att komma i mål överhuvudtaget. Lite tråkigt är det ändå att segdraget halsont och irriterande låg träningsmotivation stoppat mig från att göra de kanske 4-5 pass ytterligare som borde ha räckt för att istället kunna prestera en tid på Varvet som jag skulle kunna känna mig stolt över resten av livet. Men, men, undrens tid är inte förbi.

Tjurskallig skåning som hoppas på mirakel
 ...och en härlig kväll som sagt trots att jag var alldeles för slutkörd för mitt eget bästa efter 22:40 på 5 km (4:31/km).


2 kommentarer:

  1. Skit i tiden på Varvet och ha kul, du kan inte sätta pers där i vilket fall - för mycket folk. Jag hade en gubbe som spydde på mina skor och en massa annat äckligt längs vägen, men grabbarna som skulle bjuda på whiskey var bäst. Lycka till - jag kör ESC-racet på himmaplan istället//Vasaloppan

    SvaraRadera
  2. Tack! Så resonerar jag också. Springer jag inte alltför långsamt lär jag hinna hem till ESC - kan ju inte missa att vara i stan där det händer även om jag egentligen är måttligt intresserad av schlager. Det är liksom inte varje dag Malmö är i media-Europas fokus.

    SvaraRadera