torsdag 21 februari 2013

Kolhydratladdning pågår!


På söndag skall jag ut och staka i fädrens spår och inte minst för stämningens skull kör jag en kolhydratladdning. Den inleddes under onsdagskvällen och nu ett dygn senare är min första reflektion att man ganska snabbt blir less på att trycka i sig ostmackor och gå runt och vara konstant skitnödig.

Vasaloppsskägget mår bra och lever och frodas. Det gör även jag i övrigt - både fysiskt och psykiskt. Helgens äventyr har jag sett fram emot länge och i bakgrunden har en pusselbit fallit på plats som gjort att ett behagligt lugn infunnit sig - det ber jag att få återkomma kring nästa vecka. Inte ens det faktum att min träning varit bedrövlig de senaste veckorna tycks kunna störa, jag låg ju så bra med enligt plan dessförinnan att jag är övertygad om att en Vasaloppsmålgång är rimlig att tro på ändå. Kanske kan det t o m vara så att denna vila, både i det korta och i det långa perspektivet, kommer göra mig gott? Det är en lång säsong och nästan ett år sedan jag startade från noll, jag skall trots allt hålla mig i stegrande form fram tills i mitten av augusti.

Det blir bil upp till Mora med avfärd imorgon bitti. Lugnt och försiktigt, ingen vansinnig nattlig körning den här gången alltså. Vår Blocket-värd i Mora hörde av sig nu under kvällen och meddelade att han pga magsjuka i familjen inte kommer kunna ta emot oss. Han skall dock ha jagat fram en polare som inhyser mig och David istället. Jag reflekterade knappt över saken - få ting tycks helt enkelt störa mig för stunden för jag har nämligen ett jobb att sköta - skall ta mig från Sälen till Mora. 9 mil. Det kommer gå bra!

I vanlig ordning kommer lite uppsnack inför loppet på bloggen bara jag får uppkopplingar och så att fungera. Håll utkik!

6 kommentarer:

 1. Lycka till och kör hårt !
  Ni ser ju ut att få riktigt gott väder på söndag så njut hela vägen...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det lovar jag verkligen att göra Peter. Noterar jag något överraskande lovar jag att vidareförmedla till dig inför nästa helg.

   Radera
 2. Stort lycka till på söndag! Jag hade också som plan att köra men efter halsont i två veckor och still going strong bestämde jag mig för att avstå.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad trist att du åkte på sjukdom Marre men det kommer alltid nya Vasalopp så det är säkert rätt beslut.

   Radera
 3. LYCKA TILL!!!! Njut av färden och skit i tidsjakten. Det är en HÄRLIG upplevelse. //Vasaloppan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så länge jag är vid medvetande lovar jag att njuta. Tack!

   Radera