lördag 9 mars 2013

Återstarten inledd

Det verkar faktiskt som jag lyckades ta mig över den tunga återstartströskeln nu i veckan. Jag har inte på något vis tränat i mängder men fem varierade pass Mån-Tor är ett steg i rätt riktning. Må så vara att passen varit korta och måttligt kvalitativa - det är ett steg i rätt riktning igen iaf.

Löpningen

Två pass. En lunchjogg på ynkliga 3 km i tisdags. Hade inför detta inte löptränat på ca en månad och herregud vad jobbigt det kändes. Jag fick verkligen kämpa för att ta mig in på sub 15 min, en fart som jag för bara någon månad sedan kunde hålla på löpbandet i 15 km och ändå vara mindre förstörd. Därtill fick jag träningsvärk hur nu det är möjligt efter en så kort runda? Dagen efter joggade jag 7 km i lite långsammare tempo och det kändes genast något bättre. Det faktum att jag faktiskt ställer upp i en löptävling om en vecka skrämmer skiten ur mig men jag är iaf förberedd på att det kommer gå illa.

Cyklingen

Plöjde på motionscykeln i 70 min i veckan. Ingen rolig upplevelse det heller. Oj vad jag tappat!

Än viktigare var dock dagens aktivitet där jag tillsammans med skribenten för Kittad för cykel uppdaterade mig på vad man behöver tänka på vid köp av hoj. Vi inledde med en fika på stan och stack sedan över till Bikepro för att klämma och känna på riktig vara. Min inställning har förändrats en del här efter att jag började planera inför min jorden-runt resa. Tanken nu är att köpa en begagnad racer och klämma på en tempobåge till triathlon-tävlingarna. Det blir alltså ingen tempohoj vilket från början var planen.

Simningen

På mitt egna pass i veckan började jag fuska och köra tvåtakt istf tretakt. Jag upplever det som lättare att andas på högersidan och behövde då inte heller vänta lika länge på färsk luft. Med fusktekniken lyckades jag vid två tillfällen (mellan många misslyckade försök) crawla 25 meter vilket kändes som ett jättekliv i rätt riktning. MEN, jag fick rejäl bakläxa på crawlkursen i torsdags och försökte då med tretakt igen. Det gick sämre än någonsin tidigare och nu känns det som att jag är tillbaka igen på ruta ett...

I veckan som kommer tänker jag scanna Blocket etc. på annonser. Cykelköp på g alltså inom de närmaste veckorna.

2 kommentarer:

  1. Man kan andas så lite eller så mycket som man vill så länge man inte sjunker. //Vasaloppan fortfarande i kortbyxor men på väg tillbaka till verkligheten

    SvaraRadera
    Svar
    1. Snöar här. Overkligt. Ska strax tvinga mig till simhalla och nöta andningar på vänster sida. Ingen särskilt upphetsande söndag.

      Radera