torsdag 28 mars 2013

Långt sällskapspass

Vad härligt med något som faktiskt liknade vår i luften idag! Valencia-bekantingen Annika är i Malmö över påsken och vi hade bokat in ett långpass som uppstart på påskfirandet. En runda med Annika utan ett besök vid Turning Torso räknas inte och därför styrde vi först stegen dit och tog sedan sikte på Brofästet.

Det var ett tag sedan vi sågs sist och vi tjattrade på om allt mellan himmel och jord samtidigt som kilometerna tickade på. Det var t ex ett perfekt tillfälle för mig att ställa frågor till en expert på frilansskrivande eftersom jag går i en del sådana funderingar inför mitt stora reseäventyr som startar i höst.

Annika är inte bara ett frilansproffs utan även en bloggexpert vilket innebär att rundan avbryts då och då för fotostopp. Mycket trevligt en dag som denna när man har havet tätt inpå och en Öresundsbro som man (ytterst) sakta men säkert närmar sig.

Tar man små omvägar ute vid Sibbarp och ut mot bron blir den här rundan ganska spektakulär och det känns alltid lite nervöst när man tar med någon annan på en grej som man själv sålt in som häftig. Tänk om den andra blir besviken? När vi till sist nådde ner under bron märkte jag dock direkt att hela grejen hade fallit i god jord och min oro släppte.

Passagen från brofästet och in mot Bunkeflostrand är bitvis lite småtuff med några stigningar och vi hade dessutom motvind på sträckan. Det var skönt att komma in bland husen och få lite lä och vi bestämde oss för att ta bussen tillbaka in mot stan. För att komma med bussen fick vi dessutom lägga på en liten spurt och det var två nöjda löpare som sträckte ut sig över sätena. 17 kilometers trivseljogg måste vara den optimala starten på en långhelg?

Alla foton nedan är tagna av Annika Persson:

2 kommentarer:

  1. Gött!
    Det ska verkligen bli gött att strosa runt i Wien dagen efter loppet med en snyggtröja på sig och förhoppningsvis ett snyggt pers i träningsdagboken.

    SvaraRadera
  2. Om så blir fallet är det en njutning att lida av varje trappsteg i stan såväl upp- som nedför.

    SvaraRadera