lördag 2 mars 2013

Belöningen: En resa runt jordklotet!

Äntligen kan jag nu berätta om huvudskälet till att jag haft svårt att hålla fokus på träningen under såväl januari som februari. Ett av livets hittills svåraste beslut har halvt ätit upp mig inifrån och när jag äntligen kom till skott och bestämde mig för att våga följa mitt hjärta följde två veckor innan det blev "offentligt" på jobbet att den här drömmaren under ett års tid har för avsikt att resa runt jordklotet.


Jag kommer jobba t o m juli, ställa upp i Ironman Sweden i augusti och sedan belöna mig själv med att förverkliga mitt livs största dröm och ge mig ut på en helt fantastisk och minst sagt spektakulär resa med start första veckan i september.

Tänkt resrutt (ca 25 länder)

Kanada
USA
Mexico
Belize
Guatemala
El Salvador
Honduras
Nicaragua
Costa Rica
Panama
Colombia
Ecuador (inkl Galapagos)
Peru
Bolivia
Argentina
Paraguay
Brasilien
Uruguay
Argentina (igen)
Chile (inkl Påskön)
Franska Polynesien
Cook Islands
Nya Zeeland
Fiji
Vanuatu
Australien

Färdsätt

Nordamerika blir en kombi av buss och hyrbil, i Centralamerika blir det buss, i Sydamerika mestadels Rosa Bussarna men även lite hyrbil/flyg och därefter kuskar jag fram i Söderhavet med flyg/båt.

Vad kommer vara förbokat?

Eftersom Rosa Bussarnas resor är tidsbestämda har de till stor del fått sätta agendan vilket gör att den första halvan av resan är ganska intensiv och detaljplanerad. De två resorna jag gör med Rosa Bussarna är:

Quito-Rio (Ecuador-Brasilen)

Buenos Aires-Santiago (Argentina-Chile - dvs de sista fem veckorna av denna resa)

Därtill kommer jag förhandsboka en plats på denna Söderhavsexpedition som är den enda resan i världen som går till den obebodda korallatollen Suwarrow som har en speciell innebörd för mig.

Resten är ett ramverk där jag själv snickrar ihop resplanen och är mer eller mindre flexibel. Andra halvan av resan går i ett mycket lugnare tempo än den första halvan och blir det ett för långsamt tempo stoppar jag in ett par ytterligare Söderhavsöar.

Vad händer med träningen?

Först försätta sig i sitt livs form och sedan bara försaka allt? Nejdå! Det blir ett marathonlopp i USA och OW-simning på Vanuatu bl a så jag kommer fortsätta hålla mig i form och låta denna träningsblogg leva vidare även om uppdateringsfrekvensen lär bli ganska begränsad. Många av de träningspass jag kommer göra är i sig säkert ganska spektakulära och intressanta att läsa om. Så träningsbloggen lever säkert vidare.

Hur följer man resan?

Detta ber jag att få återkomma till men jag tänker inte sammanblanda den generella rapporteringen med den här bloggen.

Känslan i kroppen just nu?

Lättnad över att ha bestämt mig, stolthet över att jag törs förverkliga min stora dröm och glädje över att jag lever under förutsättningar (och i en tidsålder) som gör det möjligt att ge sig på något så knäppt. Mina projekt har alltid haft en tendens till att bli stora men det här projektet går utanpå allt. Punkt.

4 kommentarer:

  1. Grattis till ett fantastisk bra beslut. Såg att du lagt in Nya Zeeland på rutten. Det hade jag varmt rekommenderat annars. Tillbringade 5 mån där och i Australien -94. Ett helt underbart land på alla sätt. Jag har en massa kartor och annat kvar om du vill ha inspiration...
    Hoppas själv kunna åka tillbaka någon gång.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag reste runt 3 veckor på NZ för två år sedan och framförallt Sydön var ju helt fantastisk. Den här gången blir det nog bara flygbyte och kanske några dagars socialiserande med en bekant i Auckland. Men jag är inte helt säker - fick aldrig sett Milford Sound vilket grämer mig en del.

      Australien är en annan höjdare. Tillbringade ett halvår där år 2000 och följde bl a OS på plats i Sydney. Nu hade jag tänkt knipa Darwin och Perth som jag inte hann med den gången - samt besöka min kusin som numera är bosatt i mitt älskade Sydney.

      Här är många av mina tidigare resor samlade:
      www.rickardalfredsson.se

      Radera
  2. Coooooolt!!!!! // Vasaloppan

    SvaraRadera
    Svar
    1. Med all sannolikhet det coolaste jag kommer ha på mitt visitkort den dagen det är dags att göra bokslut. Min stora dröm.

      Radera