måndag 4 mars 2013

Återstarten - status per gren

Slut på det lata livet - det går helt enkelt inte längre att gömma sig bakom Vasaloppsvila som ursäkt utan nu följer ett antal veckor med grenspecifik träning fram tills strax efter påsk då det drar ihop sig till nästa större utmaning - Vienna City Marathon 2013.

Löpning

Dags att hitta tillbaka ut i löparspåret nu. Det blir lättare med ljusare dagar i antågande och det behövs verkligen då jag varit väldigt inaktiv med löpningen den senaste månaden. Nästa tävling är faktiskt inte VCM utan den står för dörren redan i mitten av mars eftersom jag ställer upp i Göteborgsvarvets seedningslopp i Helsingborg. Ett millopp om knappt två veckor alltså, känns galet med tanke på att jag inte har en löprunda i kroppen på flera veckor, men men...

Cykling

Dags att köpa hoj! Absolut senast till påsk behöver jag ha en cykel i min ägo. Har börjat dra i en grym kontakt som hjälper mig med tips inför köpet och det kommer mer om detta i ett senare inlägg. Sannolikt blir det en begagnad landsvägshoj och tempobåge.

Fram tills dess att den fundamentala cykelfrågan är löst kör jag på gymmet. Dags att återstarta med de dödspassen igen också således.

Simning

Den enda grenen jag varit det minsta aktiv i utav triathlon-momenten under de sista veckorna. Med betoning på minsta. Jag skulle inte vilja påstå att det går särskilt bra men det rör sig i rätt riktning och jag har ännu inte gett upp. Faktum är att jag faktiskt chockade mig själv under kvällens egna pass genom att vid två tillfällen klara 25 meter crawl (och därefter någon minuts andnöd). Mellan succéerna var det dock gott om kallsupar och misslyckanden och taktiken bakom det personliga längdrekordet var att gå över till andning på vartannat simtag istället för vart tredje.

Jag ger det ett ordentligt försök nu fram till påsk. Minst tre och helst fyra simpass per vecka. Nöta nöta nöta - därefter får vi se - antingen lossnar det eller blir det bröstsim i sommar. Det kan gå!

Skidåkningen

Läggs nu ned helt på obestämd tid. Att avnjuta Vasaloppet från TV-soffan blev ännu mer fantastiskt när man kände igen sig längs spåret och det övergår verkligen helt mitt förstånd hur vissa elitåkare kan staka sig uppför Risbergsbacken och Lundbäcksbackarna.

Min överraskningstränare från Enköpingshelgen gick in på topp-1000 och satte nytt pers med en tid strax över 5h. Jag begriper inte hur man kan åka så fort. Men jag behöver inte bekymra mig mer om den saken. Just nu. Det finns nog med andra saker att ha huvudvärk över.

2 kommentarer:

  1. Snyggt jobbat med simningen!
    Bara att mala på.
    När du hittar ett avslappnat läge i vattnet och andningen funkar bra så kan du ganska snabbt börja simma långt.

    SvaraRadera
  2. Ett steg fram två tillbaks, tre steg fram två tillbaks. Mest står jag dock stilla. Men jag kämpar vidare med skiten.

    SvaraRadera