måndag 10 december 2012

En rapport från fältet

Jag är på ett alldeles fantastiskt humör ikväll och anledningen till detta är att jag lyckades knipa en av de åtråvärda 400 biljetterna till extremt hypade Vansbro triathlon (Halv Ironman dagen före simningen) som sålde slut på ca fem min. Servern dök förra veckan pga det galna trycket vid biljettsläppet men ikväll när det gjordes ett nytt biljettsläppsförsök var detta åtgärdat och jag lyckades arbeta snabbt som fasen med fingrarna på tangentbordet. Nu kan jag bygga upp resten av min tävlingskalender i sommar med denna hett önskade supertest inför Ironman i Kalmar som en "bas" i tävlingsprogrammet. Så gött!

Foto: Annika Persson
Träningen flyter också på helt galet bra för stunden. Veckan som avslutades i söndags blev den andra i rad där jag lyckades hinna med att konditionsträna i 10h (9 pass liksom veckan innan) och protesterna från kroppen lyser helt med sin frånvaro. Det tycks som att min tålmodiga försiktiga uppbyggnad varit en succé och nu när jag verkligen testar kroppen på allvar svarar den med all önskvärd tydlighet. Känns nästan för bra och man väntar liksom bara nu på en efterhängsen förkylning eller ett svårläkt löparknä.

Så här såg min fina volymvecka ut:

Mån: Pannlampslöpning 8 km obanad terräng i Bokis. Har jag redan redogjort för.

Tis: Brickpass. Först 100 min motionscykel i fint tempo och sedan direkt därefter 1 mils löpning på löpband i 4:56-fart. Kändes kusligt bra och jag kan absolut ösa på ännu tuffare nästa gång.

Ons: 1,5 km simning på 25m-bana. Jättetrångt och direkt otrevligt.

Tor: Långpass löpning 20 km. Runt snöbeklädda cykelstigar i Malmö. Sprang vilse ett par ggr och lyckades bla irra mig in mitt bland höghusen på Rosengård där jag var helt lost. Första långpasset sedan maran och det var inga bekymmer alls.

Fre: Vilodag(!).

Lör: 1,5 km simning på förmiddagen trots utgång i Helsingborg på fredagskvällen. Hurtigt! På eftermiddagen klämde jag dessutom av 12 km rullskidor nere på Ribban där jag hittade ett smalt spår asfalt som bara delvis var täckt av snömodd. Gick absolut att ta sig fram men man fick vara försiktig.

Sön: Trots utgång även på lördagskvällen klämde jag av 9 km löpning med Valencia-Annika på förmiddagen (bilden i början av inlägget kommer från vår runda). Det bör tilläggas att det rådde snöstorm men vad gör man inte för att stötta när Annika behövde en farthållare så att hon kunde köra samma pass som hennes träningsgrupp inför Stockholm Marathon körde på hemmaplan samma dag? På kvällen körde jag intervaller på motionscykeln. Det blev en upptrappning jämfört med senast i form av 6*5 min med 2 min lätt trampvila emellan samt lite upp-/nedcykling. Totalt 60 min.

Puh! Helt galet ju!

PS: Mer om min och Annikas löprunda hittar ni här på Strong day DS

2 kommentarer:

  1. Riktigt kul!
    Då ses vi i Vansbro om inte förr.

    SvaraRadera
  2. Så nöjd, så nöjd fortfarande dryga dygnet senare. Trodde verkligen inte jag skulle lyckas knipa en plats.

    SvaraRadera