tisdag 18 december 2012

Tredje raka monsterveckan

Monstervecka är kanske att ta i men jag är uppe på en nivå rent träningsvolymmässigt där jag aldrig förut befunnit mig. För tredje veckan i rad lyckades jag nämligen, med knapp marginal även denna gång, passera 10h konditionsträning och ännu protesterar inte kroppen på något vis.

Förra veckan blev också unik i den meningen att jag tränade varje dag. Frågan är om det inträffat någon gång tidigare i mitt liv? Man måste nog gå tillbaka till de mest intensiva ungdomsåren för att eventuellt hitta en sådan vecka.

Vad sägs om följande 8 pass förra veckan?:

Mån: Simning 1,5 km. Trodde det gick snabbt men klockan visade något annat. Strax under 50 min.

Tis: Brickpass. Motionscykel 1:40 h (knappt 5,5 mil) följdes av 1 mils löpning på bandet på 47:32 min. Det fanns mycket speed kvar i kroppen och jag fortsätter att längta efter nästa tillfälle att testa milen i ett riktigt lopp utomhus. Jag får nog hålla mig till tåls tills i mars.

Ons: Tog ett meddellångt pass löpning i bister vinterkyla på halt underlag och samlade ihop 14 km längs diverse cykel- och gångbanor i Malmö.

Tor: Livspremiären på längdskidor över 16,5 km som jag redogjorde för i fg inlägg.

Fre: Ännu ett pass längdskidor sent på kvällen där jag nog var siste man i spåren innan de töade bort ute på Bulltofta. 13,5 km blev det denna kväll och därmed totalt 3 mil under mina första två dagar i spåren. Inte alls pjåkigt!

Lör: Cykelintervaller på gymmet. 6*5 min (2 min trampvila) med upp-/nedvarvning. Totalt 60 min.

Sön: 2 km simning på 1h och 5 min. Längtar tills i januari då jag kommer lämna tantsimmet.

Jag trummar vidare även under träningsperiodens sista vecka. Det gamla volymrekordet för en fyraveckorsperiod har sedan länge passerats och det skall bli ohyggligt intressant att summera denna period när det är dags för julgröten.

2 kommentarer:

  1. Riktigt gött jobbat.
    Nu är det fight på hög nivå i blåbärstråden!

    SvaraRadera
  2. Ja, nu snackar vi sköna minutdueller på topp 10 på långa listan och jag måpste hitta ett sätt att bemöta dina transportlöpningar... ;) Det är på den nivån vi skall hålla oss ända in i kaklet. Vem spräcker 3000 min rullande 30 dagar först?

    SvaraRadera