torsdag 27 december 2012

Status längdskidor

Vad gör man som anmäld skåning och skidnybörjare när det inte finns ett spår av snö i väderleksprognoserna för de närmaste veckorna och man tänker att just precis det här med snöträning är det som behövs? Med tre av fem träningsperioder passerade inför Vasaloppet där det endast varit möjligt att pricka in två dagar på riktiga skidor måste man nog börja inse fakta och damma av b-planen.

Därför blir det en roadtrip imorgon till småländska Nässjö för ett mini-camp i Lövhult. Jag hoppas kunna trycka in två längdpass med bra kvalité under dagen samt eventuellt (beroende på träningsvärk mm) ett på morgonen därefter. En natt på vandrarhemmet är bokad så överlever jag bara dagens vinterbad med barndomskompisarna skall det hinna bli ytterligare några skidmil imorgon att lägga till de tre jag samlade ihop när snön låg över Skåne tidigare i december.

Inte nog med det. I vecka tre har jag bokat en stuga i Sälen tor-sön för ett träningsläger i egen regi. Med mig på den turen har jag bland annat lyckats locka klassikerkollegan David så det ska bli lite sällskap i spåren. Det lägret lär det bli ett pass på torsdagen, två på fredagen och sedan sneglar jag mot Intersportloppet på lördagen som ansluter till Vasaloppsträckningen vid Vasslan efter en start vid Oxberg och ett varv runt Oxbergssjön och passerar de klassiska kontrollerna i Hökberg och Eldris in mot Moraparken. Vore verkligen idealiskt att få känna på delar av banan. Loppet är på 44 km i klassisk stil - ett halvt Vasalopp således.

På planeringsstadiet finns även ett deltagande i ett eller två skidlopp i Småland. Närmast till hands ligger nog Husqvarna Ski Marathon den 2/2 som är ett lopp över 42 km.

Så visst skall det hinna bli några skidmil inför Öppet Spår och vi skall väl inte helt utesluta att det kan falla snö över Skåne också?

Oavsett vilket krigar jag tills vidare fram på mina rullskidor. Det känns absolut som att jag ska lyckas skaffa mig en tillräcklig grund för att ta mig igenom loppet - tycker jag ligger med enligt planen i den här disciplinen. Att sätta upp tidsambitioner till Vasaloppet så här tidigt är meningslöst utan det får jag återkomma med efter mitt training camp i Sälen.

Men först således ett mini-camp i Nässjö med tidig avfärd imorgon. Blir skitkul!

2 kommentarer:

  1. Hallo Rille,
    såg på FB att du kommit upp till Lövhult och förhållandena verkade perfekta. Du går från klarhet till klarhet i dina Vasaloppsförberedelser. Ha en fortsatt fin skidhelg och gott nytt år!
    /Erik Larsen

    SvaraRadera
  2. Så otroligt kul det var! Nu har jag skrivit av mig om om upplevelsen i ett nytt inlägg. Hojta bara till om du vill hänga med upp till Småland en vända nån helg för lite träning eller deltagande i något av alla lopp som går där i jan/feb så kan vi kanske styra upp något?

    SvaraRadera