söndag 9 december 2012

Inköp Vasaloppsutrustning

För två helger sedan passade jag på att inhandla hela Vasaloppsmunderingen när Stadium körde Vasaloppsvecka med 20% på hela sortimentet. Det blev en helt galen shoppingrunda där jag fick dra en vagn efter mig med prylar. Nu i veckan har jag varit och hämtat ut skidorna efter det att bindningarna monterats och idag tog jag lite foton på allt. Ursäkta den halvtaskiga bildkvalitén, syftet är bara att hyggligt åskådliggöra mina utrustningsval inför vinterns stora utmaning.

Viktigast först, skidvalet. Eftersom jag redan hade pjäxor sedan rullskidsköpet blev mitt urval begränsat då Stadium helst säljer hela paketet (skidor+bindningar+pjäxor). Jag valde ett par Salomon S-LAB EQ 10 CL (varför enkelt namn?) som gick att köpa separat och tyckte jag fick dem till ett fint pris, 1 600 sek.


Stavarna saknar jag bild på. Det blev ett par ONE WAY Diam Storm 9 MAX som man hade ett superpris på under veckan och sålde för 800 sek.

Går vi sedan in på kroppen så satsar jag på ett traditionellt trelagers-upplägg där jag direkt på huden kör med ett CRAFT-underställ framtaget specifikt för Vasaloppet:


Utanpå det blir det en funktionströja (eller vad man nu kallar det?) ifrån Everest:


Ytterst kör jag längdtajts samt skidjacka, också dessa från Everest:


Därtill måste man såklart ha skidhandskar och eftersom jag inte är särskilt frusen av mig valde jag inga supertjocka varianter utan nöjde mig med ett par Lillsport XC GLOVE WIND SR. Jag plockade också på mig två par skidstrumpor från CRAFT:


Jag kan verkligen ingenting om vallning och bad säljaren stoppa ner det mest basic man kan tänka sig som duger för träning (får ta proffshjälp när det är tävlingsdags):


För att inspireras och eftersom jag gillar skribenten och fd elitlångloppsåkaren Mattias Svahn skarpt stoppade jag även ner hans nya bok i min egna lilla julklappssäck:


Dessutom spontanshoppade jag en mysig Hood-tröja ifrån CRAFTs Vasaloppskollektion:


Inte nog med det, jag köpte också några av Enervits gel som jag inte tidigare testat, pannlampan som fanns på bild i föregående inlägg samt ett par nya löparpjux som jag tänker använda på löpband (bild finns i detta inlägg). Dessutom blev det ett skidfodral från Stadium som jag inte heller har på bild.

Helt galet mycket prylar samtidigt alltså och ett kvitto långt som en bibliotekshylla:


För en oinvigd är det naturligtvis helt galet att shoppa på sig sportprylar för knappt 7 800 sek men jag tyckte ändå att jag fick sanslöst mycket för pengarna. Nu har jag allt som behövs till längdskidåkningen i vinter, möjligen undantaget en mössa, kanske ett par skidbrillor och lite mer vallningsutrustning.

Nöjd!

8 kommentarer:

 1. Mer redo än så här blir du ju inte!! KUL med nya prylar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, det är fantastiskt kul! Nu ska jag bara lyckas använda dem också... :)

   Radera
 2. Grymt! Du blir giftig i shoppen sen när triathlonprylarna ska inhandlas. ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det lär inte finnas någon budget kvar då. Hmm - nakenchock på IM kanske?

   Radera
 3. Och så kommer snön som ett brev på posten. Vad kan egetligen gå fel i denna satsning???? Jag sticker till Lund och kör några timmar på onsdag när de förhoppningsvis spårat och det fryst på lite. //Vasaloppan hemma i kylan på studiebesök

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har förhoppningar om att få till ett premiärpass på torsdag kväll. Rapportera gärna om spårkvalitén (antar att du avser testa Kungsmarkens golfbana?)!

   Radera
 4. Charmen med löpningen är enkelheten, på med dojorna sen ut.
  Man kan inte säga att detta gäller längdåkning direkt, f-n vad grejor man behöver...men nu har du iaf snön också så det skall nog gå bra.
  Vallningen är också ett meck, men du verkar ha kommit över ett fint litet kit.
  Antar att du sett Svahns och Pops skidskola på svt.se, finns nog en del bra tips där.
  Ligger snön kvar nästa helg skall jag nog ut en runda på Barsebäcks golfbana på lördagen...vi får se.
  Lycka till med glidet! /Erik Larsen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det känns ju som att snön hinner smälta innan man fått på sig alla prylarna? Galet avancerad sport! Men Svahn är kungen och skall få guida mig genom denna snåriga längddjungel.

   Radera