fredag 13 juli 2012

Blogg- och sommarvila

Batteriladdning på ingång! Jag tar en vända ner till Kroatien imorgon för att hänga på ett båtdäck längs den kroatiska kustremsan med en iskall öl i handen. Sällan har en semestertripp känts mer välförtjänt och jag har ett annorlunda halvår att smälta med en ofrivilligt förändrad privat livsstatus och en frivilligt förändrad hälsoinställning.

Först efter nyår en nedgång på över 10 kg via långpromenader och något förändrad kosthållning. Därefter, med start i mars, en satsning på motion (där ytterligare några kilon föll bort) med sikte på en Svensk Klassiker som nu, efter ett definitivt beslut mitt under rådande EM-yra på plats i Kiev, förvandlades till att även bli en satsning på triathlon med siktet inställt på en Ironman i augusti 2013.

Jag är redan inne på den fjärde av tolv planerade vita, alldeles träningsbefriade, dagar. Det kryper i kroppen av träningslust så att jag håller på att bli tokig och jag gillar känslan. Min kropp har sedan i mars svarat fint på sakta utökad träningsdos och jag har varit helt befriad från skadekänningar. Däremot har någon form av virus satt sig i kroppen och nu är det meningen att vila och värme skall få skiten att ge upp. Fortfarande känns något fel i halsen och skulle inte denna manöver lyckas är det läkarbesök som gäller efter semesterresan.

Väl tillbaka har jag drygt två månader av förberedelser kvar till Lidingöloppet, fyra månader till min maradebut i Valencia, sju månader till Vasaloppet, elva månader till Vätternrundan och tretton månader till Ironman. Det blir en lång och härlig säsong kantad av spännande utmaningar väl värda att bevaka här.

Men nu tar jag en drygg veckas semester från bloggandet med en härlig skål ifrån Kievresan:


PS Räkna med att jag är tillbaka och bloggar någon gång nästa helg och klarar du dig inte utan mina texter rekommenderas en kik på min resehemsida (kanske platsar Kroatientrippen även där, kan inte riktigt bestämma mig) DS

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar