tisdag 4 september 2012

Bror (tisdags-)duktig

Det går inte att hymla med att jag känner mig så duktig att det är smått genant och pinsamt. För tredje tisdagen i rad lyckades jag nämligen pricka in en morgonsimning före jobbet och sedan en löprunda efter jobbet. Dubbelpass is the sh*t liksom - att för en dag verkligen få känna sig som en elitmotionär och ändå inte vara alldeles slutkörd under kvällens sista timmar är riktigt bra för konditionssjälvförtroendet har jag märkt.

Simningen

Första 150 meterna gick riktigt bra. Jag var fokuserad på att ta det lugnt, jobba på att glida fram och ta långa tag. Sedan exploderade antalet simmare på min bana från 3 till 5 och jag var långsammast vilket bara det i sig är stressande för mig. Alla dessa omsimningar, att hålla sig ur vägen, vågskvalp och en massa annan ondska gjorde att jag helt tappade rytmen och glömde bort allt det jag hade lovat mig själv att jobba på.

Sista 250 meterna gick också bra vilket säkerligen sammanföll med att ett par av de andra simmarna lämnade min bana. Jag var trött men hittade tillbaka till en mer acceptabel teknik och stressen släppte. Men däremellan - snudd på katastrof! Därför blev jag väldigt förvånad när klockan visade på en tid under 35 minuter (34:47) på bröstkilometern för första gången. Det innebär att min första lilla milestone i simbassängen passerats - håller jag bara den farten i Kalmar i 4 km kastas jag inte ur loppet... :)

Med tanke på allt strul på vägen och att jag stadigt förbättrar mig sätter jag nu sub 30 min som mitt nästa stora mål. När jag fixar det på kilometern är jag redo att börja jobba med crawlet.

Löpningen

Det blev en ren återhämtningsjogg med trivselpuls över 12 km i Bokskogen. Med 2 mil asfalt i benen ifrån i lördags och intervallrekord under gårdagen (måndagen) vore det bara korkat att gå för fullt.

Klockan stannade på en bit under 1:09 i ett 5:44/km-tempo. Första halvan kändes bra och trivsam men under den andra hälften led jag lite av asfaltströtta ben.

Återstår nu att se lite hur kroppen svarar. Jag har ett nyckelpass på lördag i form av riktigt lång långdistans i terräng och känns det inte någorlunda ok de närmaste dagarna stryker jag antingen motionscyklingen imorgon eller löpningen på torsdag. Men det vore kul att bränna på fullt ut - detta är sedan länge tänkt att vara min tuffaste träningsvecka under vägen fram till LL och hittills är jag on track!

2 kommentarer:

  1. Så avunsjuk på ditt tränande. Sitter bara med foten högt och äter choklad, säkert ingen optimal combo. //Vasaloppan

    SvaraRadera
  2. Efter semestern har jag varit helt förskonad från förkylningar och skadekänning. Vilken skillnad det blir när man kan träna konsekvent och strukturerat - nu kommer förbättringarna! Bäst att njuta för plötsligt är man inne i ett sånt där elände på träningsfronten som du befinner dig i just nu.

    SvaraRadera