lördag 8 september 2012

Plan B faller in

Men vad sjukt snopet! Den här lördagen har jag haft inringad hur länge som helst i kalendern som dagen då 3-mils-oskulden skulle ryka. Det träningsprogram som jag inspirerats mest utav och sneglat väldigt mycket på inför LL ordinerade 30 km just precis idag - exakt tre veckor före loppet - och jag var med på noterna. Ändå sitter jag här och uppdaterar bloggen utan att kunna glädjas åt ett nytt distansrekord. Vad hände?

Slappade i lugn och ro kvällen hemma inför och styrde upp en middag hemma hos föräldrarna efter det tänkta supergenrepet och tänkta distansrekordet. Klev upp ganska tidigt och begav mig till Mormors Bageri för intagandet av en mycket stabil frukost. Ett väldigt snarlikt upplägg det jag körde för två veckor sedan när jag sprang 27 km.


Lastad med vätskebälte och gel begav jag mig ut till Bokis och började löpa. Tre varv på milslingan - en tuff utmaning i tristess och kroppsslitage. Väderförutsättningarna var helt idealiska och jag tänkte mig en bild från startplatsen och en bild från målgången.


Landade rätt snabbt i den idealiska långdistansbubblan och försökte styra mig själv mot en lagom puls och ca 5:40-tempo. Det gick alldeles utmärkt i ca 8 km och sedan började magen konstra. Det kom i allt tätare vågor och strax före varvning insåg jag att det nog skulle bli nödvändigt att bryta.

I ett sista desperat försök rundade jag målmärket och chansade på en andra milslinga baklänges men efter bara ett hundratal meter på den insåg jag det idiotiska i att fortsätta - gjorde en helomvändning och skyndade tillbaka till startplatsen för toalettbesök.

Så j*kla frustrerande! Helt idealisk öppning på drygt 56 minuter på första milen och i övrigt en alldeles utmärkt känsla i kroppen och låg fin puls. Det hade varit sanslöst intressant att se vad en sådan öppning kunnat leda till men nu får jag leva i ovisshet inför LL.

Istället får jag skicka in plan B för en långrunda till bör jag nog ha innanför västen inför LL. Jag har länge sneglat åt Veberödsrundan som är en halvmara som går nästa helg. Den får nu istället bli mitt stora genrep inför loppet och för att vända dagen till något positivt ges jag nu chansen ett revanschera mig för den enda andra löprundan i år som störts av magproblem - just det, Malmö Halvmarathon.

Bättre lite skit i hörnet än ett rent helvete! Allt kan naturligtvis inte gå perfekt i förberedelserna och jag är mer irriterad än orolig. Ett nedkortat träningspass pga magproblem är ingen katastrof på något vis - en sjukdom eller skada hade varit så mycket värre. Veberöd nästa helg istället alltså!

4 kommentarer:

 1. Var fanns gröten på Mormors Bageri????? Kan magproblemen bero på gelen? //Vasaloppan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har inte hittat något ställe i närheten som kokar gröt - ska man behöva göra allting själv nuförtiden??? Hann aldrig ta någon gel så skulden får nog gå till det asiatiska käket kvällen innan och min dåliga toalettplanering.

   Radera
 2. Var springer man mjuka stigar/i skogen i Malmö? Give me some info för idag sa min sjukgymnast att vi nog inte ses mer och att jag får springa upp till 60 minuter för tillfället utan att stanna! Hurra :) Så tänkte få till ett löppass på måndagen när jag är i Malmö!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inne i stan är isf parkerna bäst. Pildammsparken har ett par slingor som är lite dåligt markerade - kör mina kortare pass där ganska ofta. Slottsparken/Kungsparken har också gott om ej asfalterade stigar. Man kan också springa nere vid Ribersborgsstranden - parallellt med den eviga spikraka asfaltsbanan går en upptrampad grusstig. På bussavstånd ligger Bulltofta rekreationsområde (ligger vid gamla IKEA som nu är XXX Lutz) med riktigt fina löparslingor. På bilavstånd finns sedan Bokskogen på gränsen mellan Malmö och Svedala kommun som är riktigt bra.

   Radera