söndag 2 september 2012

Skateholm Cup

För femte året i rad arrangerades Skateholm Cup under helgen som gick. Fyra fasta tvåmannalag tävlar varje år i en idrottsgren och tidigare år har det inneburit strandfotboll, tennis, beachvolley och pingis. Som regerande mästare efter en skrällseger i pingisen skulle man kunna tro att vi i Jugoslaven Och Hans Balkong (JOHB) kände viss press inför årets tävlande men eftersom vi övergick till en mer lekfull femkamp som var i det närmaste helt befriad ifrån konditionsinslag kunde vi enkelt skaka av oss pressen. Här är gruppfotot ifrån helgens tävlingar:


Sju av åtta deltagare anlände redan under fredagskvällen då vi körde grillning och poker samt började gräva i vår 2,5 kg-hink bearnaise som tömdes under helgen! För egen del hade arbetsveckan varit väldigt intensiv och för att inte slockna fullständigt höll jag igen med öl- och drinkintaget.

Ställde istället klockan på sju på morgonen och kilade iväg på en tvåmilsrunda asfaltslöpning över den skånska slätten. Det var väldigt tungt under de första kilometerna men sedan släppte det en bra stund och det var verkligen en fantastisk känsla att sakta men säkert mala sig fram över den vidsträckta skånska slätten i total ensamhet. Tror jag under löpningen stötte på ca tio bilar, fyra cyklister och en kvinna med hund.

Väl tillbaka blev det pyttfrukost och invägning innan vi i tur och ordning betade av straffläggning, minigolf, stubbstötning, boule och luftgevärsskytte. Tävlingen blev ett riktigt praktfiasko för JOHB (för dagen klädda i riktigt omatchande rutiga plagg) och vi slutade toksist i resultatlistan.

Totalsegern tillföll favorittippade Team Champagne och därmed har nu alla deltagande lag varsinn inteckning i vandringspokalen (tennisen år två avbröts pga hällregn under semifinalerna).

På kvällen stod den traditionsenliga prisutdelningen på schemat med ett digert prisbord bestående av sponsorpriser i diverse kategorier där vinnare skulle utses. Jag plockade bl a hem årets viktöverraskning efter min invägning på morgonen på 74 kg (tror jag vägde 86 kg vid förra årets invägning och 88+ efter nyår).

Andra kvällens pokerspel gick ganska bra och jag vann den ena turneringen och kom tvåa i den andra. Välbehövlig sömn avbröts morgonen därefter (också detta traditionsenligt) av intromusiken ifrån filmen Repmånad. Under frukosten bollades idéerna runt nästa års tema och det tycks luta åt antingen friidrott eller ett nytt tennisförsök 2013. Den som lever får se...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar