söndag 9 september 2012

Rullskidsshopping

Jag har varit slö den här söndagen. Grundtanken var ett dubbelpass (simning och motionscykel) men det slutade med nada. Istället blev det en knapp timmes roadtrip till Höör för besök hos Rullskidsspecialisten där jag plöjde ner en förmögenhet på utrustning.

Min inställning var att inte köpa proffsprylar men inte heller det billigaste. På inhandlingslistan stod:

-Rullskidor+bindningar
-Pjäxor
-Stavar
-Rullskidhandskar

Skidvalet föll på ett par Elpex Team 610 som sägs vara lättåkt och ge väldigt liten skillnad mot snöåkning. Det låter alldeles utmärkt för min del.

Valet av pjäxor landade på den direkta förälskelsen Salomon Active 8 Classic Pilot som verkligen kändes ursköna på. Dessa pjäxor skall fungera fint att senare nyttja till längdskidåkningen.

Det sköna med pjäxorna var att mina tämligen breda fötter fick fint utrymme att töja ut sig lite precis som de ville och jag blev nästan så förälskad att jag ville köra bilen i dem hem.

Samtidigt som bindningen monterades på provade jag ut ett par rullskidsstavar och handskar så nu är jag fullt kittad och redo för en ny satsning direkt efter LL. Både stavar och handskar blev av märket Ski Go.
Väl hemkommen ifrån min lilla roadtrip på söndagskvällen var jag naturligtvis tvungen att prova min utrustning. Jag tog ett par varv i lägenheten och det kändes verkligen skitkul! Detta ser jag fram emot!

Jag har ju hela tiden föreställt mig att rullskidsåkning skall vara dödstrist men just nu känner jag blodad tand och kan knappt bärga mig med att komma igång med denna (för mig) nya träningsform. Frågan är om parketten i vardagsrummet och grannarna vart lika lyckliga över min superinvestering? Tror det blev ett par repor i golvet och jag dundrade in i väggar och garderober lite varstans. Söndagsaction!

4 kommentarer:

 1. Gud vad roligt det skall bli att följa detta! Men en sak saknas: knäskydd - tro mig; en investering att satsa på. Kan köpa billiga i ett kit på Stadium, men skippa armbågsskydden, de skaver och snurrar bara runt. Mina rullskidor skall få komma ut igen efter LL. Vågar inte ge mig på mer konstigheter innan, men jag har redan bytat trugor så jag är redo. //Vasaloppan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag törs inte heller före LL. Vore minst sagt trist att komma till Stockholm blåslagen. Men sen jäklar!

   Radera
 2. Jag funderar också på ett par rullskidor, men är osäker på längden. Hur lång är du?

  SvaraRadera