onsdag 26 september 2012

Sista finslipningen

Nästan bara vila som gäller nu.

Veckans enda planerade löppass, ja enda träningspass öht, avverkades på morgonkvisten idag när jag smet ut på en parkrunda i regnet och avverkade 5 km i tänkt LL-starttempo. 26:30 på 5 km ger på dubbla distansen 53 min och det är på den tiden jag ska ligga efter första milen på lördag om allt går enligt plan.

Det finns egentligen bara en sak som oroar och det är att varken detta eller helgens löppass känts det minsta bra. Världsmästarkänslan är definitivt som bortblåst och idag var dessutom pulsen uppe på katastrofvärden. Jag har inte testat så tidig morgonlöpning förut med pulsklocka och hoppas att det finns en koppling mellan yrvaken kropp som hamnar i chocktillstånd och de usla värdena.

Jag förstår inte riktigt annars. Igår kände jag mig hängig och sliten men idag har jag känt mig pigg som en lärka. Utom på löprundan då som faktiskt kändes blytung ställt mot den måttliga prestationen.

På lunchen tog jag en vända till Löplabbet och shoppade dyraste möjliga stödstrumpor (300 spänn!!!) efter påtryckningar från flera håll inför LL. Å andra sidan, kan de motverka kramp och skador i backarna ute på Lidingö är det en billig slant ställt mot vad konsekvenserna annars skulle kunna bli.

Vila, vila, vila. Är jag för defensiv i mitt upplägg? Återstår att se.

Taktiskt lopp-upplägg kommer i en separat post inför loppet och läggs ut på fredag förmiddag innan jag sätter mig i bilen till Stockholm. Inte minst för att repetera för mig själv! För jag SKA vara lika duktig som i Veberöd på att följa min Race Plan - ingen repris på missödena från Malmö Halvmarathon, tack!

2 kommentarer:

  1. Men så här är det ju, man kan inte få till ett bra löppass innan ett lopp. Man känner sig alltid tung och utan flås. Sedan vilar man ngn dag och så är man fit for fight och lätt som en fjäder på startlinjen sen! Stort lycka till på lördag! Och kul att du kommer till bästa staden :)

    SvaraRadera
  2. Tack! Frågan är bara om jag vilat för mkt på slutet... Kul ska det bli och lite nervös är jag med en dag kvart till start. Precis som det ska vara!

    SvaraRadera