tisdag 22 maj 2012

Mitt på tallriken

Nej, nu ljuger jag! Inte mitt på Tallriken! Runt-runt-runt-runt-runt-runt Tallriken ska det vara! Sex ggr 500 meter i högsta möjliga intervallfart med två minuters vila mellan varje intervall. Tidigare en dödlig plåga. Plötsligt ikväll en ren njutning! Vad f*n hände???

Kanske var det vädret? En riktig sommarkväll redan i mitten av maj är inte alls fel...

Kanske var det folket? För parken myllrade av människomassor trots att jag inte gav mig ut förrän efter kl 20 pga värmen. Allra mest folk var det runt Tallriken där man blåst upp hoppborgar och klistrat på nummerlappar på en massa kids som hade tävlat i något lopp?

Kanske var det de nya strumporna? Ett testköp ifrån Löplabbet.

Vem vet? Det hade hunnit gå fyra veckor sedan förra intervallpasset eftersom jag tvingades ställa in för två veckor sedan pga klen hälsa. Mitt mål har varit att ta mig ner till max 2:00 per femhundring. Senast var jag inte i närheten. Nu klarade jag det! TROTS att jag inte gav mig själv en dubbelpaus mellan intervall fyra och fem som jag brukar.

Intervall 22/5 (24/4)

1:58 (2:00)
1:57 (2:00)
1:57 (2:02)
2:00 (2:02)
2:00 (2:08)
2:00 (2:08)

Smått otroliga 28 sekunder bättre än senast eller ett snitt på mer än fyra och en halv sekund bättre per varv om man så vill. Man måste älska sådana förbättringsbesked och när det dessutom kändes hur enkelt som helst att hålla nedjoggen under 6:00 per/km vilket tidigare varit en nära döden upplevelse vet man med säkerhet att jag tagit stora kliv framåt den sista månaden trots en del motgångar på vägen.

Härligt!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar