söndag 24 juni 2012

Ironman 2013

Beslutet är taget och alla tillgängliga tärningar och handskar är kastade. Jag ska ända in i kaklet! I augusti 2013 är min nya målsättning att genomföra en Ironman. Detta blir mitt livs största och tuffaste utmaning och (med råge) mitt mest omfattande personliga projekt någonsin. Man kan ju säga att satsningen inleddes i mars 2012 när jag började träna vilket således innebär att jag på ca 1,5 år ska ta mig från statusen soffpotatis till järnman.

Swim 3,8 km, Bike 180,2 km, Run 42,2 km - brag for the rest of your life


Inte nog med det! Den ursprungliga målsättningen finns kvar - en Svensk Klassiker skall fortfarande tas i hamn men de olika fyra deltävlingarna kommer nu mer att fungera som praktiska delmål på resan mot slutmålet.

Därtill kommer det krävas ett antal träningstävlingar på vägen utöver den tidigare planen. Jag räknar med en tre till fyra triathlontävlingar nästa sommar, ett marathonlopp i höst eller tidigt under våren, möjligen någon ytterligare simtävling samt då förstås Lidingöloppet, Vasaloppet, Vätternrundan och Vansbrosimmet. Herrejävlar, hoppas kroppen tåler detta, jag kommer ju tvingas sätta mig själv i en alldeles grym fysisk form!

Det finns hur mycket planering som helst att ta tag i: Crawlkurs i höst, Rullskidsträning i höst, Vasaloppsläger efter nyår, Cykelköp och miljarders med cykelmilsträning i vår och så en massa triathlonträning- och tävlingar nästa sommar. Men jag tycker det ska bli kul, förbaskat kul och det är nog resan snarare än målet jag ser fram mest emot.

Att lära sig nya saker, att lära känna nya människor i en för mig helt ny värld, att planera och organisera ett stort personligt projekt, att tävla mot mig själv och göra framsteg - denna satsning innehåller precis allt!

Den som orkar följer allra bäst min träning, planering, framsteg och motgångar i tryggheten bakom skärmen just precis här på bloggen. Det blir en resa att minnas vill jag lova!

2 kommentarer:

  1. Precis Jörgen, ska bli en otroligt kul resa! Jag länkade upp din blogg ifrån min sida och hoppas någon hittar till din inspirerande satsning (Från fet till triathlet) härifrån.

    SvaraRadera