fredag 1 juni 2012

Förlängd cykling

Första passet på motionscykeln i en ny träningsperiod innebär utökad tid på cykeln. Igår trampade jag runt i 70 minuter för första gången under Klassiker-förberedelserna och för tredje gången i rad kändes det som det bästa cykelpasset hittills!

Höll, något defensivt, drygt 32 km/h hela rundan och hann med 37,45 km. Vid stoppet var jag visserligen genomsvettig men det kändes som att jag hade krafter kvar till att sitta kvar och trampa i ytterligare 20-30 minuter i samma hastighet. Pulsen låg mycket stadigt mellan 134-139 under hela andra halvan av rundan vilket är väldigt lågt för min del. Ett finfint styrkebesked således!

Imorgon lördag blir det till att kasta in alla krafter jag har då det längsta passet so far står på agendan. Tar jag mig i mål kommer jag ha avverkat 17 km terränglöpning. Med som ammunition på skogsrundan ämnar jag ha såväl vätskebälte som gel för energipåfyllning. Har aldrig någonsin provat på att använda gel så detta blir ett riktigt premiärtest. Man får väl hoppas att magen inte protesterar för då kan det bli bekymmersamt ute i skogen...

Är mer nervös inför morgondagens runda än jag var inför tävlingsloppet i söndags. Orkar jag?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar