onsdag 15 augusti 2012

Nya pjux - testrunda & kvällsdopp

Stack iväg och fixade ett par ärenden idag efter jobbet. Med mig hade jag en rabattkupong på valfri vara på Usports på 20% ifrån Malmö Halvmarathon och tanken var att köpa på mig ett par vettiga skor till Lidingöloppet. De jag gillade bäst fanns dock inte i min storlek men eftersom jag inte ville låta kupongen "brinna inne"och jag ändå behövde ett par asfaltsskor inför Valencia slog jag till och köpte ett par Asics Gel Cumulus 14 som jag fick för under 1 100 spänn med rabatten inräknad vilket jag tror är ett väldigt förmånligt pris.


Planen för kvällen var egentligen motionscykling men eftersom jag var så sugen på att bränna av några kilometer i de nya pjuxen fick det bli en pass-rockad. Det kändes som att det ändå passade rätt bra med en trivsellöpning och att förlägga den ute på den spikraka asfaltssträckan längs Ribban (där min rullskidsträning senare i höst kommer att bedrivas) i det vackra kvällsvädret var ett riktigt genidrag.

Kanske ännu smartare att dessutom köra löprundan i badbrallor. Kombon blev rätt udda, splajjans nya pjux och badbrallor liksom - men vad gör man inte för att få avsluta en trivselrunda en sensommarkväll med ett kvällsdopp? Sexigt värre eller vad sägs?


Bestämde mig för att hålla 5:20 tempo och lyckades hålla mig till hastigheten slaviskt i de 8 km jag tuffade på. Vid målgången var jag visserligen genomsvettig men kände mig i det närmaste oberörd vilket är perfekt eftersom det är ungefär samma inledningshastighet som jag tänkt hålla på LL. Ett skönt besked på trivselrundan mao och av halvmaran i helgen kändes nu ingenting. Dessutom kändes skorna klockrena så nu får spanjorerna passa sig i Valencia när den skånske fartfantomen kommer flygande... :)

Slängde av lite prylar i bilen efter löprundan, greppade en medhavd handduk, satte fötterna i flipp floppisarna, tog en flaska vatten i handen och hasade mig ner till en av badplatserna i Västra Hamnen.


Väl redo för doppet kände jag mig plötsligt betydligt mindre redo... Ett par tjejer låg i plurret och hojtade om hur kallt vattnet var. Till sist fick de räkna i mig och väl i vattnet kändes det faktiskt precis lagom svalkande.Mycket nöjd med mig själv och med sensommarkvällen lastade jag därefter in prylarna i bagaget, lämnade underbara Västra Hamnen och styrde hemåt. Bra kväll ju!


4 kommentarer:

 1. Imponerande! Iron man är på lördag i Kalmar ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Exakt. Vilket innebär att jag har ett år kvar på mig att träna tills jag står på startlinjen...

   Radera
 2. Jösses vad snabba de pjucken ser ut.... Har precis kämpat med de sista 3 km i Skrylle med backintervaller, fram och tillbaka några gånger blir det en stenhård mil. Bra med både utförslöpning och mycket tuffa stigningar. Blodsmak i munnen är bättre än en stressfraktur i benet - gammalt djungelordspråk. En rot fick mig på fall i tisdags men vem kan inte leva med lite skrubbsår? //Vasaloppan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Rosenbuskar eller rötter - tycks bara vara naturen som kan få dig på fall! Låter på beskrivningen som att du tycks vara på väg mot LL-formen trots skadebekymmerna - gött så!

   Radera