onsdag 1 augusti 2012

Summering femte träningsperioden

Rätt skall vara rätt! Hur mycket jag än försökt förtränga det är den femte träningsperioden över och har så varit i 1,5 vecka. Fyraveckorsperioden blev, ställt mot träningsplanen, ett litet misslyckande och för första gången sedan starten i mars lyckades jag inte utöka träningsmängden jämfört med föregående period.

Något fiasko kan man dock inte kalla det - under de två första veckorna grisade jag på riktigt bra. Den andra veckan levererade jag t ex sex träningspass, en prestation jag aldrig tidigare lyckats åstadkomma i vuxen ålder. Elva träningspass på de första femton dagarna är också bra men sen blev det inte mer. Därtill avbröts de två sista i förtid och efter det valde jag att en gång för alla läka ut en seg förkylning och därefter glassade jag runt på en båt i Kroatien i en vecka vilket ju iofs var planerat sedan en tid.

Alla siffror med föregående träningsperiod inom parantes som en jämförelse:

Löpning Terräng 4 (7) st
Löpning Fartlek 1 (0) st
Löpning Intervall Backe 1 (2) st
Löpning Intervall Distans 2 (1) st
Motionscykel 3 (4) st
Total träningstid: 10 h och 17 min (16 h och 51 min).

Alla löppass inkluderade (även intervallerna) kom jag upp i 8,0 (11,5) mil löpning (snittade dock nästan fyra mil i veckan de två aktiva veckorna!) och därtill blev det 6,3 (14,9) mil på motionscykeln (färre pass och två av tre avbröts dessutom i förtid).

Den tänkta hårdträningen kom alltså av sig men jag kommer ändå att kunna ta med mig ett par fina träningsstunder ifrån perioden där det nya distansrekordet på 23 km terräng framstår som den klara höjdpunkten.

Näst sista träningsperioden inför LL är som sagt mer än igång och startade halvtrögt men nu tycks jag kunna vara uppe och köra på enligt plan. Till helgen väntar bl a ett mycket intressant test som jag kommer återkomma till senare och nästa helg är det dags att bekänna färg i Malmö Halvmarathon.

2 kommentarer:

  1. Snyggt jobbat!
    Det kommer gå galant på halvmaran.

    SvaraRadera
  2. Vi får väl se, känns oerhört svårt att bedöma vilken tid ja ska sikta mot så det lär bli många nyttiga lärdomar att ta med sig inför framtiden.

    SvaraRadera