tisdag 13 november 2012

Mer inspiration

Härom kvällen satt jag framför datorn och slösurfade lite efter inspirerande träningsfilmer och ramlade in på ett klipp som jag sett förut och verkligen gillar. Jag har, sedan dess jag för första gången såg Star Wars som liten på TV (och sedan inte kunde sova på hela natten av ren och skär upphetsning), alltid varit för det storslagna och episka där det goda på något vis segrar på slutet. Den här killen hade allt emot sig men vände på steken, förverkligade en dröm och han gjorde hela grejen helt av egen kraft. En liten gnutta inspiration var allt som behövdes:Kan han så kan jag. Min resa är inte lika spektakulär men absolut ingen lätt klackspark. Jag kämpar vidare och har kul på vägen och till helgen råkar ett av mina stora delmål på resan stå och vänta på mig.

Idag har jag hållit mig (nästan) helt till planen:

Inledde med 1 km simning på morgonen före jobbet. Tyckte det kändes lite trögt och oinspirerat, framförallt i mitten av passet. Min 50-bana var ganska fri och jag kom in på en tid en bit över 31 minuter. Borde kanske gått under men, äh...

På kvällen körde jag näst sista passet löpning innan maran. 6 km slätt i Pildammarna precis som tänkt. Jag slirade dock lite på tempoplanen på slutet. Meningen var att jag skulle hålla försiktiga ca 5:30/km hela vägen men jag kunde inte låta bli att stegra upp farten de sista två kilometerna. Slutkilometern gick klart under 5 och det blev lite puls ändå och återhämtningspulsen var faktiskt högre än efter Bokismilen i helgen. Jag snittade totalt 5:17/km. Knappast så att detta slet på kroppen, det känns väldigt bra och framförallt har jag inga olustiga känningar i ben/knän.

2 kommentarer:

  1. Väldigt skönt med ett sista pass där kroppen känns stark och redo för ett spanskt distanspass på söndag. ;-)

    SvaraRadera
  2. VA! Ska vi SPRINGA på söndag????? Jag som trodde det var semester... ;)

    SvaraRadera