torsdag 15 november 2012

Team Valencia

Det börjar dra ihop sig nu och jag håller på med att lägga fram packningen till Spanien. Ser ut att vara typiskt svenskt sommarväder som gäller med knappa 20 grader och regnskurar. Vi blir en stolt svensk kvartett som reser ner och resesällskapet förtjänar måhända en egen presentation?

Tim lärde jag känna på ett busstak i Afrika sommaren 2009. Det var en av mina grymmaste resor någonsin och för den som vill djupdyka i Rosa Bussarnas "Bergsgorillor i Rwanda/Uganda" finns den utförliga reseberättelsen här. Trots att resan endast pågick i ca tre veckor har jag fortfarande kontakt med flera av resenärerna. En av dem var som sagt Tim som då knappast upplevdes som atletisk men som kort efter hemkomsten började med uthållighetsträning. Idag är denne man kapabel att göra en mara sub 3:10 och han grejar Göteborgsvarvet på klart under 1:30. Tveklöst kvartettens gasell.

Jörgen postade en länk till sin hemsida i ett inlägg på Funbeat som jag klickade på någon gång i maj i år. Hans grymma livstilsförändring och satsning hade direkt påverkan på min då jag efter några rader i hans gästbok plötsligt fick kontakt med någon som tänkte debutera på Ironmandistansen i Kalmar 2013. Tanken att göra detsamma hade redan börjat gro i mitt huvud och vid midsommar, efter att Jörgen bl a skickat några peppande rader, tog jag beslutet att utöka min satsning till att även innefatta en Ironman.

I slutet av sommaren föreslog Jörgen att jag skulle hänga på honom och hans frilansande kompis Annika till Valencia och springa marathon. Annika, som för övrigt nyligen klivit in i bloggfinrummet då hennes hemsida blivit inneboende på Fitness Magazine, har under hösten dragits med skadesviter ifrån sin spontana anmälan till Stockholm Marathon vilket förhindrat henne att löpträna ordentligt och hon påstår nu att hon avser ställa upp i 10km-loppet som går samtidigt som maran men det tror jag först på när jag inte ser Annika hämta ut marathonstartnumret... :)

Annika har förresten försökt lära mig att man måste ha bilder i sin blogg. Eftersom jag bara har bilder på Tim i en rosa maskeraddräkt(!) och aldrig har träffat Jörgen får det därmed bli en bild på henne ifrån vår långprommis ut till Västra Hamnen tidigare i höstas:


Imorgon kväll kör kvartetten förfest/pastaparty hemma hos Jörgen i Göteborg. Han har lovat att bjuda på sitt specialrecept som han bl a bottnade med inför sin halva Ironman i Vansbro i somras. Någon galen fest lär det dock inte bli, flyget går tidigt på lördagsmorgonen...

2 kommentarer:

  1. Ska bli jäkligt kul att träffa er.
    Nu blir det åka av!

    SvaraRadera
  2. Härligt att vara på plats. Imorgon gäller det!

    SvaraRadera