måndag 26 mars 2012

Experimentet "Jämn fart" - Del 4

Ständig optimist! 58 min borde jag klara med krafter kvar... Jo jag tackar jag! 5:48/km i jämn fart skulle jag idag göra på Bokismilen i medeltuff terräng och jag insåg rätt snabbt att det var kört. Skiftade istället om målsättningen till att komma in under 59 min genom att inte låta de tuffaste kilometerna gå för långt över 6:00. Taktiken lyckades precis då jag fräste på med en rejäl långspurt sista 500 meterna och tryckte av klockan på 58:59 (5:55/km). Snyggt tajmat iaf och under timmen på den kämpiga rundan är ändå en liten framgång. Milsträckningen i Bokskogen ÄR riktigt tuff.

Med tanke på att det fanns krafter kvar till en långspurt räknar jag med att det också finns kapacitet till att öka på distansen något. Det första passet på dryga milen ligger knappt två veckor framåt i kalendern (12 km) och det ska bli mkt intressant att se hur kroppen reagerar.

Det är väl bara att inse att jag inte längre är lika lättränad som förr. Trots allt förbättrade jag min tid med två minuter jämfört med den första Bokismilen i denna Klassikersatsning som jag sprang för drygt två veckor sedan. Så jag ÄR på väg åt rätt håll, det tar bara lite längre tid än vad det gjorde en gång i tiden.

Därmed avslutas experimentet "jämn fart" som jag ändå tycker har gett mig en del. Nu fokuserar jag istället på träningsprogrammets första platta intervallpass som jag prel kör på torsdag. Mer om mina funderingar kring intervaller senare i veckan.

2 kommentarer:

 1. Bäste Suw!

  Det är helt underbart att följa din målmedvetenhet när den sätts på prov. Att handlöst kasta sig in i ett gigantiskt projekt som du gör, är ju fullkomligt otroligt. Om du dessutom klarar detta, då skall du få RIKTIGT vin av mig! Ha..... Såvida du inte blir en renlevnadsmänniska av den värsta sorten, då dricker jag upp allt själv....

  Åren har rusat iväg för snabbt för mig, annars hade jag gärna tagit upp kampen med dig. I min ungdom hade jag 7-literslungor, men dessa har efter dåligt leverne sjunkigt ihop. Men nu är dessa på tillväxt! Man växer för varje månad, finns inga genvägar, man måste käääääääämmmmpa! Precis som du gör. Ge inte upp.

  Jag nöjer mig att simma 5000 meter varje vecka för att hålla mig i trim, och dagligen ge mig i kast att göra 100 armhävningar. Minst! Det blir bra inför kommande golfsäsong. Jisses va långt jag kommer att slå ;-)

  Kämpa på kompis, jag vet att du fixar detta! Du har fr.o.m. nu en fan som följer dig!

  ;-)

  Högaktningsfullt!
  H&B

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ärade H&B,

   Det glädjer mig att du hittat hit och jag hoppas kunna inspirera dig till fortsatta framsteg i simbassängen. Ett litet, litet hopp hyser jag fortfarande till att du skall ställa upp i Vansbrosimmet och rasta mig. Kom ihåg att det är mer än ett år till det loppet och att det bara är dubbla distansen jämfört med ett av dina ordinarie morgonpass!

   Tack för den sköna ryggdunken, jag kämpar vidare mot diverse delmål och stora mål.

   Radera