söndag 18 mars 2012

Tung framtidsinvestering

Nu är jag lite uppspelt! Har alldeles precis lagt en beställning på en riktigt fräck pulsklocka med inbyggd GPS! Denna lilla manick är tänkt att bli mitt huvudredskap och min absolut närmaste och mest trogna träningsvän på denna spännande resa.

Efter massor med research i pulsklocksdjungeln ute på nätet hittade jag via en länk fram till en fantastisk amerikansk websida driven av en hängiven triathlet som med stor passion testar produkter mer på djupet än någon annan. Sidan heter DC Rainmaker och jag har i ärlighetens namn inte hunnit utforska mer än den ambitiösa produkttestavdelningen men den är förmodligen läsvärd även i övrigt.

Mitt val föll till sist på en Garmin 310XT. Klockan är specifikt framtagen för triathlon och tycks kunna ge en fin hjälp i många sporter. Den tycks fungera perfekt för löpning men den lämpar sig även mycket väl för cykling. Därtill är den vattentålig (GPS-funktionen fungerar dock ej under vatten) vilket jag tror blir nyttigt i den framtida simträningen.

Varför en pulsklocka med GPS? Ja varför inte är kanske en mer berättigad fråga?

Jag tror det blir betydligt roligare för en statisktiknörd som undertecknad att träna om jag har blykoll på sträckor, tider, puls osv. Det finns därtill en psykologisk aspekt i att kunna följa sina förväntade förbättringar på massor med olika områden.

Mycket mer om detta framöver. Klockan, som inkl pulsband gick på knappt 2 500 sek, lär ju dyka upp kommande vecka och jag kan knappt bärga mig till löppasset nästa lördag då det bör kunna bli premiär.

6 kommentarer:

 1. Vilket år man har framför sig med att följa denna fantastiska blogg! Vad skulle en sann controller göra utan ett excel-ark och en pulsklocka? Glöm aldrig en sak: Öppet Spår är precis lika långt som "riktga" vasaloppet - 9 mil är 9 mil med allt vad det innebär. //Vasaloppan

  SvaraRadera
 2. Vad bra! Nu fungerar ju kommentarsfältet som det ska! När det gäller klockan skulle jag vilja ha den nu nu nu men får förmodligen hålla mig tills i mitten av veckan. Betr Öppet Spår så är prestationen precis den samma som det "riktiga" Vasaloppet. Inget snack om den saken. Särskilt tufft är det för oss skåningar dessutom som aldrig kan räkna med en endaste snökilometer på hemmaplan.

  SvaraRadera
 3. Härligt suwa...detta skall jag följa med glädje../henke8

  SvaraRadera
 4. Har själv precis försökt ta tag i att bli lite aktiv igen efter att bara legat på soffan i 10 år efter att ja la av med fotbollen. Körde 7,2 km intervall igår. Fy fan, ont i lår och rygg efteråt, men det skall bli bättre...Dock har hag sämre kilometertid en dig.. :-)

  henke8..

  SvaraRadera
 5. Får helt enkelt försöka göra vad jag kan för att inspirera dig till skärpning. Mina lår har varit löjligt ömma av träningsvärk i två veckor nu och vaderna bara spränger. Men någonstans och på något vis känns det ändå bra - positiv smärta liksom.

  SvaraRadera