tisdag 13 mars 2012

Smärta och skräck

Efter fortsatta träningsvärksplågor som nästan omöjliggjorde all form av kroppsförflyttning under måndagen var det en ren befrielse att vakna upp på tisdagen och endast ha smärre känningar i vaderna. Perfekt dessutom eftersom det stod löpning på träningsschemat idag!

Jag klämde till med två stora varv i Pildammsparken vilket motsvarar ca 5,6 km (helt omöjligt att veta säkert då gps:en på min iphone visar totalt olika sträckor varje varv. Strax under 6 min/km-tempo på distansen är knappast något som gör framtida Lidingöloppskonkurrenter stela av skräck men jag är ju faktiskt fortfarande endast i en uppsstartsfas efter ett långvarigt soffläge och kan motivera mig med att förbättringspotentialen är enorm. För tillfället nöjer jag mig med att följa mitt program istället för att deppa över snigelmovesen längs grusstigarna. Prestationerna kommer bara jag är konsekvent och kämpar på!

Kvällens joggingpass är dock inte det största som skett i träningsupplägget. Min jobbkollega Alex har noterat min ambitiösa satsning och vill naturligtvis sticka några rejäla nålar i mig nu när han fortfarande är överlägsen undertecknad i löparspåret. Han säger sig ha hittat den optimala backen för backträning, i Helsingborgsfolkmun döpt till Kinesiska Muren, och eftersom mitt första pass av det slaget ligger inbokat i kalendern om en vecka vore det vekt av mig att tacka nej till en träningsutmaning.

Därav är den stora snackisen på kontoret numera nästa veckas backträningspass på den Kinesiska Muren varifrån fina vyer utlovas ut över Sundet för den som förmår sig att titta uppåt efter att Muren bestigits. Det blir en dag att frukta. 6 ggr 45 sek backe, frivilligt. Jag ryser och känner direkt skräck bara vid blotta tanken på utmaningen! Förhoppningsvis ges möjlighet till fotodokumentation av detta event för jag är ju alldeles övertygad om att läsarna gärna vill ha bilder på en utslagen artikelförfattare som ligger och kräks vid Murens fot i lillebrorsbyn Helsingborg.

Innan detta backpass väntar dock, enligt träningskalendern, ett motionscykelpass på torsdag och 7 km terränglöpning i Bokis på lördag. Har i anslutning till cykelpasset tänkt mig att kladda ner lite funderingar runt den svenska gymkulturen som jag häpet samlat på mig under mina ganska många timmar i denna, för mig nya, miljö de sista dryga två månaderna. Funderingarna bör alltså hitta ut här på sidan under denna veckas andra hälft. Tills dess - lev väl!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar