onsdag 18 april 2012

Banprofilen i Karlskrona=Bokismilen :)

Blev glatt överraskad när jag på hemsidan till LL on Tour i Karlskrona hittade banprofilen då det visade sig att den är oerhört lik milen i Bokis.


Först lite uppför, sedan ett lättare parti följt av banans tyngsta backe. Därefter fortsatt jobbigt någon kilometer innan en hyggligt behaglig lång vilosträcka tar vid. Vilan avbryts obönhörligt av en tuff backe (precis som när Feared Four gör livet surt på Bokismilen), därefter lite lugn och ro igen följt av en jobbig näst sista kilometer samt en sista kilometer som innehåller en halvknepig backe men i övrigt är utför.

Satsningen under våren är ju i första hand på en mil terräng fram till slutet av maj då detta lopp går. Anledningen är att jag vill få upp speeden och grundkondisen lite och samtidigt via detta seedningslopp ta mig upp till ett startled i Lidingöloppet som gör att jag slipper den absolut värsta trängseln den första milen och istället tampas med folk som åtminstone inledningsvis har för avsikt att försöka springa mer än under de första tre kilometernas förväntade tjurrusning.

Nu när jag vet att såväl banans upplägg som höjden på backarna är i det närmaste identisk med min huvudsakliga träningsmil känner jag en trygghet i att jag för tillfället tränar på rätt sak på rätt plats.

Då och då skjuter jag ju dock in ett lite längre distanslopp för att förbättra orken samt förmågan att vara ute i spåren länge. Imorgon är en sådan dag då jag ska försöka sätta nytt distansrekord för året med en runda på 13 km. Blir spännande att se hur pass väl kroppen svarar på detta!.

3 kommentarer:

  1. På lördag är det dags för mig och mitt seedinglopp i Skrylle. Jag hoppas på att komma upp till startgrupp 7 på Lidingö. Hälsa mormorn eller vem det var som fyller år. /Vasaloppan

    SvaraRadera
  2. Farmorns födelsedagspresent skall avnjutas på Österlen. Skall njuta extra mycket när jag vet hur alla LL-löpare plågar sig i sista backen i Skrylle men samtidigt hålla en extra tumme för dig. Stort Lycka Till (och kommer du över årets tids-seedningsschema är jag mkt nyfiken eftersom jag bara vet vad som gällde för respektive startgrupp då).

    SvaraRadera
  3. Jag har inte sett nåt helt schema - bara varit i kontakt med någon via deras hemsida. Han frågade vad jag tänkte springa på och gav mig startgrupp efter det. Han verkade allt lite hemlighetsfull i sitt svar. /Vasaloppan

    SvaraRadera