måndag 30 april 2012

Summering andra träningsperioden

Tiden rusar ju iväg! Det känns som om det var i förra veckan jag redovisade min första träningsperiod men redan nu har det hunnit gå ytterligare fyra veckor och det är dags för en andra summering. Totalt har jag tänkt mig sju träningsperioder på fyra veckor och sedan en formtoppning på två veckor fram till Lidingöloppet.

Den andra perioden kännetecknades av oerhört ojämna prestationer på passen samt en riktigt fin plikttrogenhet gentemot planen i kalendern. Riktigt fina insatser följdes ofta upp av rejäla djupdykningar vilket nog är väldigt typiskt när man är i en uppbyggnadsfas. Fram till sista helgen höll jag mig till träningsplanen men när det var dags för examen i kamikazebackarna utanför Lindome efter min uppbyggnadsperiod slog förkylningen till och jag vet ännu inte om jag kan starta upp period tre som tänkt med en Bokismil imorgon tisdag.

Redovisar alla siffror med förra månaden inom parantes som en jämförelse:

Totalt kom jag upp i 13 (13) träningspass på 28 dagar vilket var ett mindre än planerat:

Löpning Vanlig 0 (2) st
Löpning Terräng 5 (5) st
Löpning Intervall Backe 2 (1) st
Löpning Intervall Distans 2 (1) st
Motionscykel 4 (4) st
Total träningstid: 12h och 13 min (9h och 24 min).

Den totala träningstiden ökade således med nästan tre timmar trots att antalet pass var lika många.

Alla löppass inkluderade (även intervallerna) kom jag upp i 8,2 (6,6) mil och därtill blev det 11,0 (9,1) mil på motionscykeln.

Värt att kommentera var att jag två gånger avverkade terrängpass på sträckor längre än milen. Först en 12:a och lite senare 13 km.

Ungefär hälften av passen kändes riktigt bra: Den andra och den fjärde cyklingen, det andra backpasset, 12 km-rundan och två av milloppen. Dock var djupdykningarna alldeles för många: Den tredje cyklingen, 13 km-rundan och det sista milloppet (ursäktad den gången av infektion i kroppen) var alla små katastrofer som fick mig att tvivla. Tycker inte heller att jag riktigt får till de långa platta intervallerna ännu.

Med träningsperiod tre igångkickad lämnar jag den rena uppbyggnaden och går in i den första av två upptrappningsperioder inför sommarens hårdträning. Dessvärre går jag dock in i detta med ett stort frågetecken i bagaget då det är omöjligt att tidsbestämma förkylningen och risken är uppenbar att jag tvingas inleda träningsperioden med ett eller flera strukna pass.

Grundtanken är att jag nu ska upp på 16 träningspass fördelade över fyra veckor med en avslutande examen i form av LL on Tour Karlskrona (10 km terräng) den sista helgen. Under perioden skall jag dessutom avverka ett halvt Lidingölopp i terräng (15 km) samt takta upp cyklingen till 60 min per pass. Maj är generellt en klurig månad att hantera i kalendern för det är alltid fullproppat med övriga privata åtaganden och jobb vid den här tiden på året och ett riktigt pusselläggande krävs för att få ihop träningstimmarna. Vi får helt enkelt se hur väl jag lyckas.

Bort, bort elaka snuva!

2 kommentarer:

 1. Det här håller inte Suwa..Du kan inte lägga tid på osunda saker som träning när det ju nästan är rapportdags i pärlan. :-)

  Kul att se att du är ihärdig med träningen. Hoppas förkylningen släpper och att du tar det lugnt med kröka nu på valborg(med tanke på din träning).
  Lägg in ett pass imorgon i form av att tåga demonstrationståg. Det finns säkert nått som passar dig.
  Henke8

  SvaraRadera
 2. :) Kanske marschera i en parad mot dåliga aktiekurser?

  I valet&kvalet idag - ut i det fina vädret och lufsa trots att förkylningen inte helt släppt eller fortsatt kurering?

  SvaraRadera