söndag 22 april 2012

Laddade batterier i Vitemölla

För andra helgen i rad innebar helgen välförtjänt vila ute på Österlen. Vi hämtade upp farmor (90 år) vid lunchtid och styrde bilen österut. Första stoppet var på Olof Viktors där jag mumsade i mig en kräftstjärtsmacka innan vi tog ett snabbt stopp i Bollerup där farmors far växte upp.

Därefter blev det en tur till Kiviks Musteri och lite shopping i butiken innan vi nådde idylliska Vitemölla strax norr om Kivik där vi checkade in på Vitemölla Badhotell.


Efter en kortare promenad ner till hamnen i Vitemölla avnjöts en Muscat ifrån Metz (2007) ifrån Alsace på rummet innan vi slog oss ned till bords och mumsade oss igenom en välsmakande 4-rätters i restaurangen. Nedan förrätten som var en Östersjölax med vit sparris, hollandaisesås och sparrissoppa:


Vi fick troligen restaurangens bästa bord med utsikt ut över havet men hade tyvärr lite osis med kvällsvädret då dimman gjorde att man inte såg särskilt långt. Maten var mycket välsmakande och tre proppmätta besökare sov alldeles utmärkt i de sköna sängarna på andra våningen i hotellet.

Härligt också med en god frukostbuffé på söndagsmorgonen innan bilresan hem. Det verkade som att farmor njöt maximalt av sin födelsedagspresent och själv kände jag att batterierna återigen blev uppladdade efter en vecka med ett par pass som nästan helt sög musten ur mig.

Nästa vecka väntar fyra träningspass där det sista nästa helg verkligen är något utöver det vanliga. Mer om det senare i veckan för nu skall jag fortsätta slappa i bästa stil både under söndagskvällen och måndagen innan träningsallvaret går igång igen på tisdag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar